True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Over Tour du ALS

Op donderdag 8 juni 2023 vind de 11e editie van de Tour du ALS de Mont Ventoux plaats. Op deze dag wordt er gefietst, hardgelopen en gewandeld tegen de dodelijke spier en zenuwziekte ALS.

De uiteindelijke opbrengst van dit evenement gaat naar het wetenschappelijke onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Ook word er bijgedragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en het verbeteren van het leven van de patiënten en hun naasten. Vanuit Kaldi en al onze franchisenemers voelen wij ons nauw betrokken dankzij de fantastische inzet van Gert-Jan Schilder, franchisenemer Kaldi Apeldoorn, die voor de stichting en zijn zwager deze zware beklimming aangaat.

Gert-Jan Schilder en Ingur Zijlstra voor Tour du ALS

Waarom gaat Gert-Jan de berg op?

Bij de zwager van Gert-Jan, Ingur Zijlstra, is ca. 1,5 jaar geleden ALS (spier/zenuwziekte) vastgesteld. De wereld stortte in voor zijn gezin en de rest van de familie. Het is een ziekte die wordt gezien als een doodvonnis zonder genezing. De onderzoeken naar het ontstaan van ALS zijn ver gevorderd, maar financiële steun is hard nodig voor het ontwikkelen van een medicijn.


Gert-Jan en Ingur gaan samen met honderden andere fanatieke fietsers, wandelaars en hardlopers de berg de Mont Ventoux op.  Gert-Jan op een racefiets, Ingur met een speciale, elektrische ligfiets. Zowel Gert-Jan als Ingur hebben al meerdere malen de Mont Ventoux beklommen, maar deze keer is extra speciaal.


Ingur heeft misschien zelf geen baat meer bij een medicijn omdat het te laat komt, maar er komen jaarlijks 500 patiënten met de diagnose ALS bij. En hij doet het voor de mensen die er dan wel baat bij hebben. Dit is de reden waarom Gert-Jan zijn vrouw Daphne en Ingur zich gaan inzetten voor Tour du ALS door de Mont Ventoux te beklimmen en het hard nodige geld in te zamelen voor stichting ALS.

"Iedereen weet wel iets van ALS, maar als je er in de familie mee te maken krijgt, dan pas realiseer je je pas wat voor ’n vreselijke ziekte het is. Mijn broer/zwager, Ingur Zijlstra, was een super sportieve, enthousiaste man met veel sportieve hobby’s. Langzaam brokkelt alles af en kan hij zijn hobby’s niet meer uitoefenen. Dat is erg pijnlijk om te zien. Hij is gelukkig heel optimistisch en haalt uit het leven wat eruit te halen valt. Maar ja, vader van 2 geweldige dochters, die ook al op jonge leeftijd hun moeder moesten missen. Hij is opa van 2 geweldige kleinkinderen en samen met zijn vrouw, genieten ze daar zoveel mogelijk van."


- Gert-Jan Schilder over zijn zwager

Inzet vanuit de Kaldi familie

Gert-Jan is de franchisenemer van Kaldi Apeldoorn en onderdeel van de Kaldi familie. Vanuit Kaldi leven wij mee met Gert-Jan en zijn familie. Daarom zetten wij ons met liefde in voor dit fantastische goede doel en de prestatie die Gert-Jan samen met Ingur gaat neerzetten. Als speciale actie brengt Kaldi de 'Tour du ALS' koffiebonen uit en doneren wij €2,- per verkochte kilozak van deze koffie aan Tour du ALS namens Gert-Jan en zijn zwager!

Draag dus jouw steentje bij aan de strijd tegen ALS met de aankoop van een zak Tour du ALS koffiebonen. Nu beschikbaar online en natuurlijk al onze Kaldi vestigingen in Nederland!


Tour du ALS koffiebonen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.