True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Kaldi Specialty - Augustus 2023

Myanmar Phar Moon

Voor Augustus 2023 bracht Kaldi de Myanmar Phar Moon Specialty koffie uit. Een unieke koffie uit Myanmar met een stevige body, subtiele tonen van steenfruit en bloemen en een zachte zuurgraad.

< Terug naar het specialty archief

Kaldi Specialty - Augustus 2023 Myanmar Phar Moon
Myanmar Specialty Aroma
Aroma

Chocolade, citrus en gedroogde bessen.

Myanmar Specialty Body
Body

Stevig met tonen van steenfruit en bloemen.

Myanmar Specialty Zuurgraad
Zuurgraad
Zacht en afgerond.
Myanmar Specialty Afdronk
Afdronk

Citrus met lichte tonen van bakkers chocolade.

Myanmar Hopong Phar Moon

Plantages: Phar Moon

Locatie: Hopong, Myanmar

Cultivars: Arabica S – 795, Catimor, Caturra, Catuai, Bourbon

Exporteur: Indigo Mountain 

Importeur: This Side Up-koffie

Smaakverdeling Kaldi Myanmar Phar Moon
Kaldi Myanmar Specialty - Over de plantage

Over de plantages

In Hopong komt hoop in de vorm van koffie. Voor veel boeren is het een kans om te stoppen met papaver-teelt. Het oogsten van deze controversiële bloem dwingt hen tot een manier van leven die niet alleen uitputtend is, maar ook gevaarlijk en extreem stressvol. Koffie daarentegen is een project dat van hen wordt. Boeren kunnen zien hoe hun bomen groeien en zich ontwikkelen; ze hebben langetermijnprojecten en, gezien de positieve resultaten van de afgelopen 10 jaar, wordt het veiligstellen van een toekomst voor hun families tastbaar. Nadat de UNODC in 2014 het eerste initiatief verspreidde om papaver uit te roeien, zochten Khun Saw Tun Aung en Khun Win Maung de middelen om hun koffie te verbeteren, een betere prijs te krijgen en het op de internationale markt te verkopen.

Over de naam 'Phar Moon'

Ongeveer 300 jaar geleden werd een familie die in The Hton, Mon State woonde, gedwongen om snel hun huizen te verlaten nadat hun leider was gearresteerd. Deze ene familie vestigde zich in wat nu Phar Moon is. Er wordt gezegd dat ze na een jaar in dit dorp te hebben gewoond, een plek vonden waar veel katoenplanten groeiden. Deze planten worden in de Pa O-taal Phar Moon genoemd.

Kaldi Myanmar Specialty - Over de naam Phar Moon
Kaldi Myanmar Specialty - Verwerking van de koffiebonen

Verwerking van de koffie

Zongedroogd natuurlijk proces: Kersen worden in de vroege ochtenduren met de hand geplukt door leden van de Hopong-gemeenschap. Zodra de oogst is voltooid, brengen de leden de kersen naar de droogstations in Hopong. Bij aankomst worden de kersen gescreend en met de hand geselecteerd tot ongeveer 95% rijpheid. Volledig rijpe kersen worden vervolgens op verhoogde bedden geplaatst. Langzaam drogen is een prioriteit en de droogtijden variëren tussen 13-17 dagen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Alle partijen worden gescheiden op dag van oogst en alle leveringen van de leden zijn volledig traceerbaar.

Branden van de koffie

Het brandprofiel voor deze koffie is speciaal gemaakt om de fruitige en levendige smaken naar boven te halen, dit wordt het best bereikt door licht te branden.

Prijsverdeling

64 % - De prijs die Capricornio zijn partnerboeren betaalt voor hun perkament, uitgedrukt als prijs voor groene (gemalen) koffie. Over het algemeen zorgen ze ervoor dat voor alle koffie van Capricornio 85% van de FOB-waarde van de koffie wordt teruggegeven aan hun partnerboeren.

11% - Droogmaalkosten en Capricornio's exportvergoeding.

2% - Totale verzendkosten van Santos, door de douane en naar ons magazijn. Volle containerladingen goede expeditie verbindingen rechtvaardigen zulke gunstige verzendkosten.

23% - Import, financiering, verzendbureaucratie, sampling en financieringskosten voor this Side Up coffees.

Prijsverdeling Kaldi Myanmar Phar Moon

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.