Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi koffies waarvan de blends zijn samengesteld in Nederland
Nederland koffieland
Nederland koffieland
In Nederland groeit geen koffie, maar er worden wel koffies uit verschillende landen gemelangeerd, waardoor blends ontstaan. Er bestaan namelijk drie vormen van koffie:
– Single estate: de koffiebonen komen van één en dezelfde plantage;
– Single origin: de koffiebonen komen uit één specifieke regio;
– Blend: een combinatie van koffiebonen uit verschillende regio’s en van verschillende plantages.
Een single estate of single origin biedt een uniek en kenmerkend karakter. De fijnproever zal hierin de grondsoort, klimaat en zonuren kunnen herkennen en beoordelen. Melanges harmoniseren daarentegen de smaak van de koffie en bieden een constante kwaliteit door de verhouding van de gemengde koffiesoorten continu te testen en waar nodig te veranderen. Maar dit is niet alles. Een goed uitgevoerde blend kan soms beter zijn dan de afzonderlijke koffiesoorten waaruit hij bestaat!
Voordat een melange gemaakt wordt, wordt de bereidingsmethode (espresso, cappuccino, filterkoffie, etc.) en de gewenste smaakbeleving (bijvoorbeeld complexe aroma’s, veel body, fruitigheid of balans) vastgesteld.
Koffielanden blends
Kaldi heeft ongeveer 10 verschillende blends in haar assortiment. Deze blends bestaan uit verschillende koffiesoorten, afkomstig uit verschillende koffielanden. Al deze koffielanden voegen bepaalde eigenschappen aan de koffies toe.
Kaldi Blend
Geniet elk moment van de dag van deze uitgebalanceerde koffie met karamel- en citrustinten. De samenstelling van 83% Arabica en 17% Robusta koffiebonen zorgt voor een uitgesproken smaak.
Herkomst: Centraal Amerika, Colombia, Brazilië, Vietnam
Soort: 83% Arabica en 17% Robusta
Smaaksterkte: ★★☆
Aanbevolen zetmethode: geschikt voor meerdere zetmethoden, in het bijzonder espresso
De samenstelling van 83% Arabica en 17% Robusta koffiebonen zorgt voor een uitgesproken smaak.

83% Arabica en 17% Robusta
Landen van herkomst:
Centraal Amerika, Colombia, Brazilië, Vietnam
Koffieplant soorten:
Pacamara
Catuai
Bourbon
Nguyen Robusta

Volle notige zoete body

Espresso of cappuccino, volautomaat
Barista's Choice
Voor de echte fijnproever! Deze 100% Arabicablend creëert de perfecte koffie met mooie volle body. Gewassen Arabica uit Indonesië en Colombia zorgen voor een uitgesproken krachtige smaak. De combinatie met Ethiopië Sidamo zorgt voor een geweldig pallet van frisse tonen.
Herkomst: Ethiopië Sidamo, Indonesië, Colombia
Soort: 100% Arabica
Smaaksterkte: ★★★
Aanbevolen zetmethode: espresso, cappuccino

100% Arabica
Landen van herkomst:
Ethiopië Sidamo, Indonesië, Colombia
Koffieplant soorten:
Kalossi/Flores
Liberica
Heirloom of local variety
Bucaramanga
Typica
Bourbon

Volle krachtige body van cacao en gekonfijt fruit

Espresso of cappuccino
Sicilian Blend
Waan je in een Italiaanse espressobar met deze krachtige, kruidige, slow roasted koffie. De combinatie van 70% Arabica en 30% Robusta van de beste kwaliteit resulteert in deze echte Italiaanse espresso.
Herkomst: Brazilië, Centraal Amerika, Vietnam
Soort: 70% Arabica en 30% Robusta
Smaaksterkte: ★★★
Aanbevolen zetmethode: espresso/cappuccino

70% Arabica en 30% Robusta
Landen van herkomst:
Brazilië, Centraal Amerika, Vietnam
Koffieplant soorten:
Bourbon
Red Catuai
Caturra
Nguyen Robusta

Volle kruidige body, chocolade en notige tonen

Espresso of cappuccino
Evening Blend
Ga even lekker zitten voor deze krachtige koffie met tonen van cashew, karamel en zoethout. Volaromatisch met stevige body en karamelzoete nasmaak.
Herkomst: Guatemala, Brazilië, Colombia, Honduras
Soort: 100% Arabica
Smaaksterkte: ★★☆
Aanbevolen zetmethode: espresso/cafetière, slow coffee, volautomatisch

85% Arabica en 15% Robusta
Landen van herkomst:
Guatemala, Brazilië, Colombia, Honduras
Koffieplant soorten:
Bourbon
Catuai
Caturra
Nguyen Robusta

Volle chocolade body, kruidig en karamel tonen

Espresso, volautomaat
Black Goat Robust
De Black Goat Robust (250 gram) is een pittige koffie met tonen van donkere chocolade. De zwaargewicht koffiedrinker zal deze koffie, gemaakt van de beste Robustabonen, zeker waarderen! De Robustaboon is vergeleken met de Arabicaboon krachtiger van smaak en heeft een tweemaal hoger cafeïnegehalte.
Herkomst: Vietnam en Uganda
Soort: 100% Robusta
Smaaksterkte: ★★★+
Aanbevolen zetmethode: espresso, cappuccino

100% Robusta
Landen van herkomst:
Vietnam en Uganda
Koffieplant soorten:
Nguyen Robusta
Cherry

Notig, kruidig en cacao tonen

Espresso of cappuccino, volautomaat
Green Coffee Azteca
Deze blend van 100% Arabicabonen wordt volgens de slow roast methode gebrand. Krachtig, exotisch en intens. Zeer geschikt voor een extra krachtige espresso en ideaal voor cappuccino.
Herkomst: Mexico
Soort: 100% Arabica
Smaaksterkte: ★★★
Aanbevolen zetmethode: espresso/cappuccino

100% Arabica
Landen van herkomst:
Mexico
Koffieplant soorten:
Catuai
Caturra
Bourbon
Typica
Pacamara

Medium body, notig, licht zoet karamel en frisse tonen

Espresso of cappuccino, volautomaat
Green Coffee Decaf
Verrassende 100% Arabicakoffie met smaken van noten en kruiden. Geschikt voor elk moment van de dag. Door een natuurlijk behandelingsproces is de cafeïne volledig uit de koffiebonen verwijderd.
Herkomst: Colombia en Brazilië
Soort: 100% Arabica
Smaaksterkte: ★★☆
Aanbevolen zetmethode: meerdere zetmethodes

100% Arabica
Landen van herkomst:
Colombia en Brazilië
Koffieplant soorten:
Pacamara
Catuai
Bucaramanga
Typica
Bourbon

Medium body, notig, zoethout en frisse tonen

Espresso of cappuccino, cafetière of volautomaat
Nature's Child
Nieuw: een biologische én fairtrade Kaldi koffie
Herkomst: Mexico, Peru en Uganda
Soort: 90% Arabica, 10% Robusta
Smaaksterkte: ★★★
Aanbevolen zetmethode: meerdere zetmethodes

90% Arabica, 10% Robusta
Landen van herkomst:
Mexico, Peru en Uganda

Volle body, met pure chocolade, geroosterde pinda’s en tonen van citrus en gedroogd fruit.

Espresso of cappuccino. Halfautomaat, volautomaat of snelfilter
Alliance Blend
Restaurants die lid zijn van de Alliance Gastronomique hebben een eigen unieke koffieblend ontwikkeld.
De koffie is door Alliance gastronomen gecomponeerd uit de beste Arabica bonen en wordt extra lang gebrand (ultra slow roasted). Dat betekent dat de koffiebonen tot in de kern van de boon zijn gebrand, wat weer ten goede komt aan een volle smaak met prettige accenten. Het uiteindelijke resultaat is een unieke koffie, waarin je de passie voor smaak en kwaliteit terugvindt !

100% Arabica
Landen van herkomst:
Brazilië, Costa Rica en Colombia
Koffieplant soorten:
Bourbon
Caturra
Red Catuai
Yellow Catuai
Bucaramanga
Typica

Volle zoete body, notig en frisse tonen

Espresso of cappuccino
To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.