True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Franchise bedrijven: wat zijn de voor- en nadelen voor een franchisenemer?

In Nederland zijn veel franchiseketens. Daarbij kun je denken aan Subway, Jumbo en natuurlijk Kaldi. Franchisenemer worden kan op verschillende manieren. Je kunt namelijk zelf een franchise vestiging openen en er zijn franchise bedrijven te koop voor overname.

De voordelen van een franchisenemerkaldi franchisenemer gezocht

Als franchisenemer ben je deel van een grote organisatie. Een voordeel hiervan kan zijn dat de continuïteit vaak hoger is. Daarnaast is de deskundigheid en ervaring al aanwezig. Deze komt vanuit de franchisegever. Ook heb je relatief lage kosten. Je hoeft niet vanaf het begin te beginnen, want je merk heeft al een bepaalde reputatie en imago. Dit zorgt dus ook voor naamsbekendheid. Dit geldt voor alle franchise bedrijven.

De nadelen van een franchisenemer

Als franchisenemer krijg je te maken met de franchiseformule. Er staan dus regels vast die door iedereen gehandhaafd moeten worden. Door die franchiseformule ben je ook afhankelijk van het moederbedrijf. Een deel van je inkomsten sta je af aan het moederbedrijf, in ruil voor onder andere het gebruik maken van de naamsbekendheid, eigen producten en de inkoopvoordelen. Een nadeel is, dat slechte publiciteit van een andere vestiging of de keten als geheel, ook slecht is voor jouw imago. Je voert nu eenmaal hetzelfde merk.

Al met al zijn de kansen op succes bij een eigen franchisebedrijf openen groot. Toch ben je afhankelijk van het bedrijf, maar in welke mate dat is, verschilt per organisatie.

Een eigen koffiebar?

Kaldi koffie & thee zoekt franchisenemers


Vraag informatie aan

Kaldi koffie

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.