True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Leren experimenteren met de cafetière

Leren experimenteren met de cafetière
Leer experimenteren met de cafetière

Een paar maanden geleden leende ik de cafetière van mijn broer. Ik wilde weleens weten of ik daar lekkere koffie mee kon zetten. Dat lukte!

Zo zet u cafetièrekoffie

Voordat ik mijn eerste cafetièrekoffie zette, heb ik flink gegoogeld. Zo ontdekte ik dat het eigenlijk heel simpel is. Je schenkt kokend water op de koffie en je roert een paar minuten flink. Voordat je de zeef naar beneden drukt, laat je het eerst een aantal minuten rusten. En dan kun je proeven.

Experimenteren kun je leren

Maar eigenlijk ben ik helemaal niet het type voor een cafetière. Ik zet mijn – lekkere sterke – koffie het liefst snel. En een vlot bakje zit er bij een cafetière niet in. Dat is gelijk het mooie er aan. Bij slow coffee kun je alles zelf bepalen. En zo zet je de koffie die jij het lekkerst vindt. Je hebt immers alles zelf in de hand: de verhouding tussen water en koffie, de tijd dat de koffie trekt en – voor de thuismalers onder u – ook de fijnheid van de koffie.

Een wereld ging voor me open

Ik gebruik de cafetière vooral in het weekend. Dan kan ik er de tijd voor nemen en experimenteer ik vaak. Voor dit blog kon ik de Bright Colourful Guatemala van Kaldi uitproberen. Compleet andere koffie dan ik gewend ben. Ik moest daardoor even wennen aan de verfijnde smaak van deze koffie. Bij de derde pot had ik het beste recept te pakken en ging er een wereld voor me open.

Bright Colourful Guatemala

Zeker als je de Bright Colourful Guatemala wat sterker zet, proef je de verschillende smaken goed. Daardoor miste ik niet de sterke afdronk totaal niet en dat was een kleine openbaring voor mij. Dit is prima koffie om de dag smakelijk mee te beginnen. Het eerst volgende zondagmiddagbezoek trakteer op een pot van deze koffie.

—-

Bjorn Franke blogt over koffie op Kwart over Koffie (www.kwart-over-koffie.nl

Shop diverse zetsystemen

Deel deze post
Archief
Koffie woordenboek
Leer hier alles over het koffie woordenboek!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.