True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Koffie bewaren, hoe blijft je koffie vers?

Koffie bewaren, hoe blijft je koffie vers?
Lees hier hoe je koffie vers blijft!

Koffie is toch wel het lekkerste wanneer het vers is. Daarom is het belangrijk dat je de koffie goed bewaart, zodat deze lang genoeg vers blijft. Maar hoe doe je dat?

Wij geven je een aantal tips om je koffie zo vers mogelijk te houden.

Bewaar de koffie droog

Er zijn een aantal factoren waar je je koffie bij uit de buurt wilt houden. Dit zijn lucht, licht, warmte, vocht en te sterke geuren.

Het bewaren van koffie verschilt ook per het soort koffie wat je gebruikt.

Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van koffiebonen, kun je deze het beste pas malen vlak voordat je een kopje koffie maakt. Koffiebonen zijn langer houdbaar dan gemalen koffie en je maalt alleen de hoeveelheid die je nodig hebt. Zo gaat er geen koffie verloren.

Bewaar de koffie afgesloten

Zodra koffie in aanraking komt met lucht, komt dat het ook met zuurstof. En laat zuurstof nou juist de grootste vijand van koffie zijn. Wanneer koffie in aanraking komt met zuurstof gaan de aroma’s verloren en verliest de koffie zijn smaak.

Bewaar koffie in een bus of blik die luchtdicht kan worden afgesloten. Houd de koffie desnoods verpakt in de verpakking voor extra bescherming. Zo kan de koffie ook minder snel aangetast worden aan de andere factoren die hier niet goed voor zijn, zoals te sterke geuren.

Bewaar de koffie donker

koffiebonen bestellen

Laat koffie niet in contact komen met licht. Licht kan er namelijk voor zorgen dat koffie zijn smaak sneller verliest.

Verder is het belangrijk om te weten dat je ‘nieuwe’ koffiebonen niet moet bewaren bij de ‘oude’ koffiebonen en dat je niet te veel koffiebonen in het bonenreservoir van je koffieapparaat moet bewaren.

De verpakking van onze Kaldi koffie is speciaal gemaakt om de koffie vers te houden. Zo beschermt de verpakking goed tegen licht waardoor je de koffie makkelijk donker kunt bewaren. Daarnaast heeft de verpakking een hersluitbare strip waardoor je de zak weer kunt sluiten na gebruik.

Bewaar de koffie koel

Sinds warmte ook een factor is waar je je koffie bij uit de buurt wilt houden, is het belangrijk om de koffie koel te bewaren. Warmte versnelt namelijk het verdampen van de oliën in koffiebonen en daarmee gaat ook de smaak verloren. Bewaar je koffiebonen bijvoorbeeld in een donkere kast, waar het niet te warm is.

Conclusie

Deze tips moeten helpen om ervoor te zorgen dat je koffie zo lang mogelijk vers blijft zodat je dagelijks kunt genieten van een heerlijk kopje koffie!

koffie webshop

Meer informatie over lekkere koffiebonen:

Bestel hier je Kaldi koffiebonen

Deel deze post
Archief
Hoe ontstaat koffie?
Lees hier hoe koffie onstaat!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.