True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Kaldi Rainforest Alliance koffie

Kaldi Rainforest Alliance koffie
Hieronder lees je meer over Rainforest Alliance koffie

Kaldi Rainforest Alliance koffie

Er is natuurlijk heel wat te vertellen over Rainforest Alliance. Geen wonder voor een organisatie die zich al sinds 1987 en inmiddels al in meer dan vijftig landen hard maakt voor de bescherming van ecosystemen en de mensen en dieren daarvan afhankelijk zijn.

Rainforest Alliance werkt samen met gecertificeerde boerderijen en plantages. Gecertificeerd in die zin, dat deze boerderijen en plantages zo duurzaam mogelijk opereren. Dit om de biodiversiteit ter plaatse te behouden, duurzame leefomstandigheden te garanderen en hun sociale verantwoordelijkheid te nemen.

Steeds breder aanbod

Het Rainforest Alliance-keurmerk was het eerst te zien op Chiquita-bananen. Inmiddels is het aanbod aan Rainforest Alliance-gecertificeerde producten steeds breder en breder geworden. Thee, bloemen, hout, chocola, ananassen, van alles en nog wat. En ook koffie natuurlijk.

Kaldi heeft een assortiment van 10 soorten koffie met het Rainforest Alliance-keurmerk:

Kaldi Rainforest Azteca (voorheen: Rainforest Azteca Espresso Dark)
Kaldi Rainforest Decaf (voorheen: Rainforest Decaf Espresso)

 

Of lees over de Rainforest Alliance koffiebonen

Gezond ecosysteem

Op alle vier de Kaldi koffiesoorten prijkt het Rainforest Alliance-keurmerk: het kikkertje. Het kikkertje is overigens erg bewust gekozen door Rainforest Alliance, want als er een diertje is dat een indicator is voor hoe het ergens met de biodiversiteit is gesteld, dan in het de kikker wel. De kikker is uiterst gevoelig voor wisselingen in het ecosysteem en dus is de aanwezigheid van kikkers een garantie voor een gezond ecosysteem. Een kikker in de natuur is dus een goed teken, het Rainforest Alliance-kikkertje op een verpakking, in dit geval de Kaldi verpakking, is dus ook een goed teken. Het teken immers voor een koffie die in alle duurzaamheid en met respect voor de natuur en de naaste omgeving is gekweekt en verhandeld.

Clarico-Full Image

Koffiebonen assortiment

Deel deze post
Archief
Bakkie Leut
Hieronder lees je meer over een bakkie leut

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.