True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Hoe zet je thee?

Hoe zet je thee?
Hoe zet je het allerlekkerste kopje thee? De belangrijke in’s en out’s lees je in deze blog.

Hoe zet je het allerlekkerste kopje thee? Als je een theeliefhebber bent en je op zoek bent naar je ideale kopje thee, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. De belangrijke in’s en out’s lees je in deze blog. 

  Thee bewaren

  Allereerst is het van belang dat je thee bewaard in een luchtdichte verpakking. Thee is namelijk hygroscopisch; het neemt vocht en geuren op. Houd je thee uit de buurt van vocht, hitte, licht en geuren. Je kunt thee het beste bewaren op een koele droge plek waar het niet warmer is dan 30 graden Celsius. Wil je de thee langer opslaan, dan kun je het ook bewaren in een luchtdichte zak of keramische container in de koelkast. 

  Water

  Een kopje thee bestaat voor 99% uit water. De kwaliteit van het water is minstens zo belangrijk als de thee zelf. Water met veel mineralen (vooral calcium of magnesium), ook wel hard water genoemd is niet geschikt om thee van te zetten. Ontzout zeewater of water dat meerdere keren gekookt is, zijn ook niet de voorkeur voor thee. Dit omdat het opgeloste gassen kan afbreken, zodat de concentratie van nitraten, fluoride en andere ongewenste elementen toeneemt, wat de thee minder lekker laat smaken. Bronwater is het beste om thee mee te zetten. Zorg dat je de theepot goed schoonmaakt, want ook een niet goed schoongemaakte theepot kan de smaak van je thee beïnvloeden. Als je water mineraalrijk is of chloor, fluoride of andere chemicaliën bevat, kun je een koolstoffilter gebruiken. 

  Hoe lang moet thee trekken

  Ook is het van belang om te weten hoeveel thee je moet gebruiken en hoe lang welke thee moet trekken. Lees dan deze blog.

  Roer de thee halverwege de trektijd.Dit is aan te raden omdat de bladeren van de thee de neiging hebben om zich op de bodem van theepot of kopje op te hopen, waardoor het contact tussen de theebladeren en het water, minder wordt. 

  Kaldi Thee assortiment

  Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een thee uit te zoeken die je lekker vindt. Bij Kaldi bieden we een uitgebreid assortiment losse theesoorten: zwarte thee, groene thee, rooibos thee en kruidenthee.


Kaldi thee assortiment

in Thee
Deel deze post
Archief
Wat is witte thee?
Wat is witte thee? Je leest het hier!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.