True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Hoe lang moet je thee laten trekken?

Hoe lang moet je thee laten trekken?
Hoe haal je het meeste uit je kopje thee? Je leest het hier!

Ben jij ook zo’n fan van een lekker kopje thee? Dan ben je vast benieuwd naar hoe je kopje thee nog lekkerder kan worden. Elke theesoort vraagt namelijk om een andere bereidingswijze. In deze blog lees je alles wat je moet weten om jouw perfecte kopje thee te maken.

  Zwarte thee

  Zwarte thee, zoals Earl Grey en English Breakfast, maak je het beste met water van 100 graden Celsius. Vervolgens laat je de thee 3 tot 5 minuten trekken. Wanneer je het langer dan 5 minuten laat trekken kan de thee bitter worden, omdat er dan looistoffen (ook wel tannines genoemd) vrijkomen.

  Groene thee

  Groene thee vraagt daarentegen om een watertemperatuur van 75 tot 85 graden Celsius en kun je het beste 2 to 3 minuten laten trekken. Wanneer je te heet water gebruikt verbranden de blaadjes en geeft dit een bittere smaak.

  Witte thee

  Ook voor witte thee geldt een temperatuur van 75 tot 85 graden Celsius met een wat langere trektijd, namelijk 3 tot 4 minuten.

  Kruidenthee, rooibosthee en vruchtenthee

  Kruidenthee, rooboisthee en vruchtenthee kunnen het best gezet worden met water met een temperatuur van 100 graden Celsius en voor de optimale smaak laat je ze 5 tot 6 minuten trekken.

  Verse thee

  Bij verse thee, zoals muntthee en gemberthee, is de sterkte persoonsgebonden. Een kwestie van proberen dus om te ontdekken wat jij het lekkerst vindt. Pas wel op dat bij muntthee het water niet te heet is, want dan verbranden de blaadjes wat een bittere smaak geeft.

   Kamille thee

   Kamillethee is erg gezond en staat bekend om haar rustgevende werking. Gebruik ook hiervoor niet te heet water. Voeg ca. 2 eetlepels gedroogde kamillebloemen toe en laat ongeveer 5 minuten trekken.

    Hoeveel gram losse thee per kopje?

   Hoeveel losse thee moet je nu echter gebruiken? Per mok gebruik je 2 tot 3 gram losse thee (1 tot 2 theelepels). Voor een pot kun je wel 5 tot 7 gram rekenen. Voor losse thee heb je een filter nodig, daar zijn verschillende opties voor. Zo kun je een thee-ei of een theezeefje gebruiken. Let hierbij wel op dat de gaatjes klein zijn, zodat de losse thee niet onderin je kopje komt. Wil je er zeker van zijn dat er geen losse thee in je kopje komt? Dan kun je ook kiezen voor een papieren theezak filter.

Kaldi thee assortiment

in Thee
Deel deze post
Archief
Houden van…
Gastblog van Nikki Looman

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.