True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Halfautomaat of volautomaat kopen? Wat is het verschil?

Halfautomaat of volautomaat kopen? Wat is het verschil?
Wat is eigenlijk het verschil tussen een halfautomaat en volautomaat? Lees het hier!

Espressomachines hebben een ruime historie en komen uit het stoom tijdperk. Luigi Bezzerra en Desiderio Pavoni hebben het design van Moriondo aangepast die als eerste een machine ontwikkelde dat stoom door samengedrukte koffie perste door middel van druk. In het begin werkte alle machines met een hendel en een veer, die zorgde dat de druk van het water op de koffie langzaam afnam. In 1961 werd het eerste systeem gemaakt met een espressomachine waarbij de pomp met een knop kon worden bediend. Tegenwoordig hebben we ook de keuze om de machine alle handelingen voor je te laten doen, ook wel bekend als volautomaat. Er zijn een aantal verschillen tussen deze apparaten. Wij leggen de verschillen hieronder uit en helpen je om jouw keuze voor een machine te maken!

  Wat is een volautomaat?

  Met een druk op de knop doet een volautomatische espressomachine alles voor je, van koffie malen tot melk schuimen voor een cappuccino, dat is het gemak van een volautomaat. Denk hierbij aan een Jura espressomachine, makkelijk in gebruik en onderhoud!

  Wat is een halfautomaat?

  Met een halfautomatische espressomachine ben je zelf verantwoordelijk voor het hele koffiezet proces. Je hebt naast de espressomachine ook een aparte koffiemolen nodig, waarbij je zelf de grootte van de maling kunt bepalen. Je bepaalt zelf de hoeveelheid koffie en tampt de gemalen koffie aan in de filterdrager. Dan start je de shot, houd de doorlooptijd in de gaten en stop deze op het juiste moment.

  Veel thuisbarista’s geven de voorkeur aan de halfautomaat, omdat ze dan meer invloed hebben op het hele proces van het espresso maken en meer controle hebben over de gemaakte koffie. 

  Voor gemak thuis, en vooral met een groep mensen is een volautomaat erg handig. Bij iedere druk op de knop krijg je snel een goed gezet kopje koffie zonder op te hoeven letten

  Wat is het juiste apparaat voor jou?

  Beide machines maken een goede kop koffie. De keuze voor de machine ligt vaak aan het budget, je ochtendroutine en je voorkeuren.

  Het voordeel van een halfautomaat is dat je meer betrokken bent bij het proces en je meer controle hebt over jouw espresso. Als je de perfecte espresso wilt maken en de handelingen onder de knie wilt krijgen, dan is dit de machine voor jou.

  De volautomaat geeft de voorkeur aan gemak ten opzichte van controle en is ideaal wanneer je een volle agenda hebt en moet multitasken in de ochtend. Je drukt op de knop en gaat door met je andere taken terwijl de volautomaat je koffie voor je maakt.

  Beide machines geven een goede kop koffie. Wanneer je graag zelf je espresso wilt maken, alles in de hand wilt hebben en de tijd hebt om de handelingen te leren, dan raden wij een halfautomaat aan. Aan de andere kant, wanneer je duizend dingen moet doen in de ochtend en geen zin hebt in een extra molen en alle rompslomp die er bij een espresso maken komt kijken, dan is het een goed idee om aan een volautomaat te denken. 

  Uiteraard is het van belang je machine regelmatig te reinigen om de lekkerste koffie te maken. Om nog meer van je kopje koffie te genieten kun je diverse accessoires voor je machine aanschaffen. Van een automatische melkopschuimer tot kopjes voor je favoriete koffiedrank

Volautomaat en halfautomaat assortiment

Deel deze post
Archief
Hoe maak je thuis de beste cappuccino?
Thuis een heerlijke cappuccino maken? Lees hier hoe!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.