True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Gastblog: thee van Kaldi geproefd

Gastblog: thee van Kaldi geproefd
Gastblog van Nikki Looman

Iets minder dan 2 maanden geleden begon ik met het idee van mijn blog, en begon ik met schrijven. Dat was op de dag dat ik op mijn werk nieuwe thee zag; van Kaldi. Ze hadden ook losse thee bij zich en de geuren die ik rook bevielen mij wel. Kort daarna besloot ik Kaldi te vermelden in een tweet en ze namen contact met mij op aan de hand van deze tweet met daarin de aanbieding om mij wat losse theetjes toe te sturen zodat ik die kon proeven.

Dit was mijn eerste echte thee die ik kreeg aangeboden, en mede door hen is het thee-balletje bij mij wat meer gaan rollen. Ik kreeg meer inspiratie en een soort schop onder m’n kont. Een poosje terug kreeg ik dan eindelijk dit “inspiratie-pakket” binnen. Er zaten 2 theeën in, een Pu Erh en een thee die Zwarte Magie heet. Samen met mijn lief maakte ik de thee op een regenachtige avond om te proeven.

Pu Erh is een aardse thee, het is een thee die kan bestaan uit zowel groene als zwarte thee die over langere periode gefermenteerd wordt. Dit houdt in dat de thee wordt bloot gesteld aan bepaalde goede bacteriën over langere periode waardoor de thee een hele bijzondere smaak krijgt. Deze thee wordt dan ook; des te ouder des te smaakvoller, net als een goede wijn.

In het begin moest ik enorm wennen aan de aardse smaak. Het is totaal iets anders dan de zoete theetjes die ik normaal drink. Na het vermelden van mijn proeverijtje kreeg ik via Twitter de tip van een mede-theeliefhebber om de thee te drinken onder het genot van een stuk pure chocolade. Toen ik de thee de volgende keer weer proefde (met chocola) vloog ik even de hemel in en uit. Wat een genot en wat een bizarre, maar prachtige combinatie. Het is een smaak die je niet aan ziet komen en je even van je sokken blaast, maar dan je hart grijpt en niet meer los laat. Ik riep de eerste keer toen ik de thee dronk dat het nooit 1 van mijn favorieten zou worden, maar daar moet ik nu toch echt van terug komen. Zeker op deze regenachtige, koude dagen, is het een thee om je even in te verliezen.

Nikki Looman schrijft over thee op www.leuketheetjes.nl 

Ontdek ons thee assortiment

Koffie webshop

in Thee
Deel deze post
Archief
Het water van de thee
Het water van de thee is belangrijk. Lees hier meer!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.